Aquesta tarda s’instal•la a un dels accessos principals d’Abrera un enorme porró d’acer de quatre metres i mig d’alçada, símbol de la història del municipi. Aquesta escultura gegant forma part del projecte d’urbanització de la rotonda del Rebato, un dels principals accessos al nucli urbà, que està duent a terme l’Ajuntament.
En aquesta rotonda conflueixen l’autovia A-2 i la carretera C-55, dóna l’entrada al barri del Rebato i és un dels principals accessos al nucli urbà. Aquesta rotonda estava situada en un pla inclinat i amb una diferència de nivell d’un metre aproximat entre el punt més alt i més baix. Les obres d’urbanització han consistit en fer l’anivellament de la part central, on s'ha col•locat també un pedestal de pedra que fa de suport al porró gegant.
Al voltant, un muret de pedra seca seguirà una línia espiral des de la part més alta fins el pedestal, i a les feixes d’entremig s’hi plantaran ceps de la manera tradicional.
Un projecte veïnal
El disseny de la rotonda i la idea del porró és obra de Josep Sala, veí del Rebato que de manera desinteressada ha col•laborat, juntament amb altres veïns del barri, en l’elaboració de la idea original. Un cop presentada la proposta per part de l’Associació de Veïns a l’Ajuntament, els serveis tècnics municipals la van
convertir en el projecte que s’està executant.
Els porrons, llegat del passat d’Abrera
La rotonda està situada a l’entrada del barri del Rebato, per on passava l’antiga carretera N-II i hi havia diversos hostals que tenien, a la porta, els porrons com a reclam per als viatgers als quals oferien un bon àpat acompanyat del vi d’Abrera.
Als anys cinquanta, Abrera era coneguda pels porrons, atès que els hostals de l’antiga carretera N-II, oferien gratuïtament vi al viatger que pogués i volgués aixecar amb una sola mà uns porrons de gran pes. La nova rotonda del Rebato és un record simbòlic al passat agrícola i a la tradició dels porrons per la que era conegut el municipi.