Comença la remodelació integral del carrer Rebato

aAbrera.com
23/10/2009

Comparteix
imatge aerea Abrera

Ja han començat les obres de remodelació integral del carrer Rebato d’Abrera que consistiran en fer una nova pavimentació de les voreres i de la calçada central, la renovació del mobiliari urbà i de les instal•lacions generals i la millora de la seguretat amb la instal•lació de tres passos elevats de vianants. Aquest projecte s’ha elaborat conjuntament amb la junta de veïns del barri.


Amb la renovació total del paviment es millorarà la xarxa de clavegueram, amb més embornals, i també l’enllumenat públic, amb la instal•lació de fanals amb vapor de sodi, que són menys contaminants. També s’instal•larà un altre quadre de llum perquè fins ara només hi havia un quadre elèctric per a tota la zona del carrer Rebato i carrer Sant Jaume i quan hi havia una avaria tot el barri es quedava sense corrent elèctric.


El projecte també contempla la renovació d’alguns elements del mobiliari urbà com bancs, papereres i escocells i l’adaptació la zona de contenidors, pensada per al seu futur soterrament. També s’habilitaran dues petites zones enjardinades a l’entrada del carrer: una a la part esquerra i una altra a la mitjana que separa els dos sentits de circulació. Igualment, se substituirà tot l’arbrat del carrer i es canviarà el centenar de mèlies que hi havia per lledoners, que no són tan agressius per a la calçada. El sistema de reg serà per goteig.


Execució de les obres per fases
Les obres s’executaran en tres fases: la primera, que es preveu acabar abans de Nadal, consistirà en fer la vorera est (al costat carrer Sant Jaume). A la segona fase es farà la vorera oest (al costa de l’autovia A-2) i es preveu començar després de Reis i acabar-la a finals de març del 2010; i la darrera fase, on s’executarà la calçada central, al mes d’abril.


Mentre durin les obres, el carrer Rebato tindrà circulació de trànsit restringit i en una única direcció. L’entrada serà pel carrer Sant Jaume, i la sortida pel mateix carrer Rebato (de sortida cap a la rotonda).


Aquests treballs tenen un cost de 474.634 euros, dels quals el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) finança 343.162 euros. L’empresa que fa els treballs és “Asfaltados y Viales del Vallés”.


Font: Ajuntament d'Abrera