ASSOCIACIÓ NATURALISTA D´ABRERA

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> CRÒNICA SENZILLA D'UN ASISTENT A LA XERRADA DEL MERCURI
Contacte
noticies

CRÒNICA SENZILLA D'UN ASISTENT A LA XERRADA DEL MERCURI

25/11/2007

Les associacions ANDA i MARTORELL VIU van presentar a Abrera, davant unes 15 persones, les dades i els valors obtinguts en les medicions de mercuri en l'aire realitzades per l'Organització ECOLOGISTES EN ACCIó en diferents punts de les rodalies del complex industrial Solvay. L'acció, realitzada al mes de juny per especialistes de la universidad de Castilla - La Mancha, s'enmarca dins la campanya mundial d'Ecologistes en Acció anomenada ZeroMg per denunciar que, malgrat els acords entre empreses i governs i els avisos de la comunitat científica per reduir l'emissió d'aquest metall pesant i tòxic, certes indústries del clor conntinuen vessant-lo a l'atmosfera en altes quatitats. 

El ponent va ser  Miquel Llop, portaveu d'Ecologistes en Acció. Adjuntem el "Power point" exhibit en el decurs de l'acte.

pdf_mercurio_en_clorososa_2007.pdf

Entre d'altres comentaris es va dir que cada cop són més freqüents les alertes de peix contaminat per mercuri. Fins i tot els ossos polars tenen restes d'elements tòxics químics. La comunitat científica internacional inisteix en la reducció de contaminació, mentre a llocs com el complex industrial de Martorell  tenim una de les principals fonts de pol·lució. Les dioxines, per exemple, i el mercuri detectat, sempre al voltant de la producció de clor de Solvay.
 
Van surgir força preguntes al llarg de la xerrada, com ara si han de ser grups d'ecologistes els que alertin, si els ciutadans han de ser els que facin medicions i prenguin mostres quan, representa, que hi ha unes autoritats competents que haurien de vetllar-ho i quan la pròpia indústria hauria d'informar dels vessaments i de la gestió dels seus residus.
 
Altres dubtes: pot el fiscal de Medi ambient actuar? Hi ha límits calrs, legals, d'emissió o es tracta d'una legisl·lació marc i d'un seguit de bones intencions que queden en paper mullat? es pot llençar mercuri impunement? L' Agència Catalana de l'Aigua (ACA) cobra per autoritzar aquests vessament a l'aigua? Quí té les competències per aquest vessaments al mar, el ministeri o l'ACA? Perquè els vessaments nop figuren en l'autoritazció ambiental de Solvay ni en les seves declaracions ambientals anuals?
 
UNA MOLT BONA PREGUNTA, PER A TOTHOM EN GENERAL, ÉS QUÈ PODEM FER?
Si l'objectiu comú és MILLORAR LA NOSTRA QUALITAT DE VIDA, que TOTHOM SIGUI RESPECTUÓS AMB EL MEDI AMBIENT I AMB LA SALUT... QUÈ CAL I ES POT FER?
 
El compromís és ara mateix, dipondre les dades i fer-les arribar, amb totes aquestes preguntes, a les AUTORITATS, EMPRESES, INSTITUCIONS i PERSONES corresponents.
 
 
 

 [Veure 4 comentaris]

[ Fer comentari ]

Montse
26/11/2007
00:20

El mercurio puede llegar a Abrera ?

  Replicar
en/na uno más  a les 21:33 del dia 01/12/2007 ha replicat...

undefined

uno mas
10/12/2007
22:51

El mercurio no tiene fronteras y las autoridades tienen el deber de velar por nuestra salud y deberian pedir a las autoridades competentes que lo comprueben.

  Replicar
Mv
15/12/2007
13:20

Aquesta setmana hem rebut resposta del Ministeri de 1/2 ambient. Set pagines a doble cara molt interesants. Contestarem donant les gràcies i la nostra opinió sobre el conveni que han signat.

  Replicar

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 185.191.171.17  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405

  Un producte de:

 www.atotarreu.com